Blir det här historia?

Första veckan i skolan har passerat och det är en rolig kurs vi läser. Kursen heter "modets historiska och kulturella sammanhang", vilket innebär att vi kopplar ihop samhällets historia med modets. Därför tänkte jag ge några nutida exempel på vad som kan bli historia sen.

Historieskrivningen om år 2020 kommer garanterat att handla om pandemin, men hur påverkas modehistorian, utöver frågor som hållbarhet, digitalisering och masskonsumtion. Säkerligen blir bekvämare kläder en del av epoken eftersom många har behövt att isolera sig, då är praktiska kläder det skönaste alternativet. Dock efter pandemin kanske en längtan skapas att få klä upp sig när vi börjar att träffa folk som vanligt igen. Eftersom kläder handlar mycket om att visa status och identitet. Sedan munskyddstrenden, vem skulle kunna ana att munskydd skulle bli en trend. Flera modehus har dessutom gjort exklusiva varianter på dem. På gator i Stockholm finns det oändligt med monogrammönstrade varianter.

Sedan har sociala medier en stor påverkan i samhället, och hashtags skapas allteftersom. Nya hashtags som skapats på grund av pandemin är #pillowchallenge och #quarantinepillowchallenge . Dessa två innebär att man ska ta kort när man använder en kudde eller ett täcke som kläder. Vilket sedan läggs ut på sociala medier. Även jag har tagit an utmaningen att göra ett täcke som en klänning, ni kan se bilden nedan. Skulle detta kunna vara något som skrivs i historieböcker för att identifiera våran samtid till pandemin och karantän 2020. Vad tror du?

#pillowchallenge och #quarantinepillowchallenge
Munskydd

Trendiga hälsningar Modevetaren

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Vad mycket roligt du lagt upp nu. Täcket var ju genialt. Och har man börjat specialdesigna munskydd också? Haha. Det var kul. ☺️
nouw.com/shining
modevetaren
modevetaren,
Tack vad roligt att du gillar det! 🤗 Ja det finns många olika varianter på dem! Så kul, haha 😄
nouw.com/modevetaren
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,