Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week har pågått tidigare i veckan. I dessa föränderliga tider har många event blivit digitala. I Köpenhamn visades catwalks och föredrag digitalt, vilket gör att fler kan vara delaktiga och följa eventet. Även Stockholm Fashion Week kommer att vara digital, den går av stapeln 25-27 augusti. Eventet går att följa på stockholmfashionweek.se. Stockholm Fashion District (dåvarande svenska moderådet) grundade Stockholm Fashion Week 1996. Dessvärre blev Stockholm Fashion Week inställt förra året. Vilket medförde hård kritik mot modebranschens framtid. Att det blev inställt var inte oväntat eftersom antalet besökare, inköpare, bokade designers och internationell press minskat de senaste åren. Framförallt behöver branschen göra en hållbarhetsförändring. Det blev även inställt därför att modekalendern har övergått till att vara i ständig förändring. Den digitala världen börjar även att ersätta, därför läggs hellre investeringar digitalt. Influensers har tar också påverkat modemarknaden, vilket gör att modehusen måste förändra sina strategier. Stora debatter om att modet dött ut blommande starkt upp i detta skedde förra året. För om inte ens den traditionella modeveckan blir av, vart finns då intresset för mode. Å andra sidan kan årets digitala lösning, ge modebranschen en ny comeback i annat format. Vi är i en revolutionerade tid, därför att vi har en klimatkris, digitalisering och nya konsumentmönster. Även förändring i vem som styr modet, kommer modehusen istället får rätta sig efter influenser. Eller vem bestämmer egentligen vad som är mode?

Köpenhamns modevecka visade bland annat SS21 (spring/summer 2021) kollektioner från danska märket By Malene Birger. Klassiska siluetter, med feminin touch. En stilfull kollektion som passar såväl till vardags som till fest, alltså till ett fullständigt liv i alla varianter.

By Malene Birger, Foto: Copenhagen fashion week

By Malene Birger, Foto: Copenhagen Fashion Week

By Malene Birger, Foto: Copenhagen fashion week

By Malene Birger, Foto: Copenhagen Fashion Week


Modeveckan i Köpenhamn visade också upp kollektioner SS21 från märket Marimekko som är ett finskt livsstilsdesignhus. Deras slogan är i stil med att, stärka människor att vara lyckliga som de är med djärva tryck och färger.

Marimekko, Foto: Copenhagen Fashion Week

Marimekko, Foto: Copenhagen Fashion Week

Marimekko, Foto: Copenhagen Fashion Week

Marimekko, Foto: Copenhagen Fashion Week

Trendiga hälsningar Modevetaren

Gillar

Kommentarer