Fashion and Style

Det sista från Stockholm Fashion Week förra veckan, var en diskussion om stil, mode och trender som var under NK galan, med Emilia de Poret, modejournalist, Daniel Lindström, modedirektör på tidningarna Café och King, och Ingela Klementz Farago, vinnare av NK Style Icon 2020 Award.

Emilia pratar om att det idag är tillåtet att älska kläder och att stil är till för alla därav ska det få ta plats. Exempelvis att allmänheten har kunnat följa modeveckan digitalt. Stil handlar om att vara kreativ utan press, där det viktiga är att man själv känner sig bekväm. Det viktiga är att identifiera vilken "uniform" som passar en själv bäst. Där uniformen blir som en rustning för att få fram sitt bästa jag. Exempelvis ha fem plagg som man trivs med. Sedan byta ut accessoarer till dem, det behöver inte vara mer komplicerat än att byta ut ett nagellack. Titta även tillbaka på hur du klätt dig tidigare, analysera varför du kände dig snygg i vissa plagg. Alla har en egen stilresa och även saker runt om som sitt mående påverkar vilka kläder som man är bekväm i, det blir kombination av allt. Därför kan saker som fina böcker eller lyxiga frukostar vara viktiga också. Är vardagen en fest blir livet roligare. Emilias garderobsräddare är kavajen, i den känner hon sig välklädd och levererar alltid bra. Den måste inte vara en svart utan kan vara i olika färger och varianter.

Daniel menar att ur mode kommer trender och att funktionella kläder är viktigt. Herrmodet är ofta inte lika mycket spontanköp utan mer praktiska köp. Exempelvis att män kollar om det finns innerficka för mobilen i en rock. Dessutom relaterar ofta modet till vad kändisar bär. Garderobsräddaren för Daniel är svartkavaj, eftersom den är användbar och värd att lägga extra pengar på.

Ingelas stiltips är att strunta att kolla sig i spegeln för mycket. Det är skönare att bara köra på och ha självförtroendet med sig. Våga öppna upp det inre barnet i sig, och känna att världen är din. Lyssna på ditt inre stilfulla hjärta. Försök att må bra i det man har på sig, vara kreativiteten, visa glädje utan gränser. Garderobsräddaren för henne är smycken som man vill ha på sig varje dag oavsett om det är fest eller vardag, röda läppar samt svarta tidlösa rockar. Eftersom rocken används mycket får den gärna vara av bra kvalité och därav kosta mer.

Se hela inslaget https://stockholmfashionweek.se/Fashion-and-Style

Emilia de Poret, Foto: Emilias Instagram

Daniel Lindström, Foto: Daniels Instagram

Ingela Klementz Farago, Foto: baaam.se "Modegänget på fashion week: Exhibitionistas"

Trendiga hälsningar Modevetaren

Gillar

Kommentarer