Hur blir vår framtid?

Hur kommer vår konsumtionskultur att förändras? Det är en revolutionerade tid med pandemin som påverkat inte minst modevärlden. Konsumtionsmönster handlar mycket om vilken livsstil varje person lever, och nu har många varit hemma mer och tagit med sig jobbet hem. Därav används i större utsträckning samma kläder och skillnader suddas ut mellan arbetskläder och fritidskläder. Ett bekvämare mode har därför accelererat fram snabbt nu, dock har den avslappnade stilen länge varit efterlängtad. Alltså har den inte utvecklats bara för covid, mer om det i senare inlägg.

Vidare i detta är det trendiga att ha närodlat, äta ekologisk, hemmamys och hantverk. Även detta sätter fart när många isolerar sig. Det är tröttsamt att alltid se perfekta bilder, därför kommer nu motsatsen att träda i kraft alltså det personliga. Det ska vara meningsfullt och därför kan det istället bli tolkningar av varumärkens redan klassiker. Istället för att det hela tiden ska komma något helt nytt. Det blir viktigare för varumärken att försöka vara direkt till kunden utan en massa mellan steg.

Som sagt ska det ska vara meningsfullt och personligt därför blir inte Vintage trenden oväntad, eftersom där finns det endast varor i begränsat antal. Trenden har funnits till och från sedan 1990-talet, men borde nu få sin guldålder. Det plockas mycket idag från tidigare trender och är väldigt fritt att välja stil själv. Vidare med det så gör massproduktion och fast fashion större avsteg. Tidlöst mode med kvalitet är det som eftersöks. Det kräver nya konsumtionsmönster där tiden verkar vara helt inne för att det ska kunna ske. Covid har varit en tankeställare för hållbarhet och miljö vilket också har medfört färre impulsköp. Därför kommer vi antagligen inte heller äga lika många plagg utan istället ha kvalitet istället för kvantitet. Nya affärsmodeller som att hyra kläder är också ett hopp för framtiden och med det kunna variera sina kläder utan att behöva köpa nytt. Hur många plagg har du som du inte använder?

Trevlig helg på er!

Trendiga hälsningar Modevetaren

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,
ett 10-100 tal plagg hehe KRAM
nouw.com/marit98
modevetaren
modevetaren,
Det är många som man inte behöver, Kram!
nouw.com/modevetaren