Lanvin väska

Auktioner och vintage har blivit ett stort intresse för mig. Är verkligen så roligt att hitta väskor som är unika. I somras ropade jag in en kuvertväska från modehuset Lanvin, på Stockholmsauktionsverk. Jeanne Lanvin startade sitt modehus redan år 1889, och år 1909 gick Lanvin med i Syndicat de la Couture. Det innebär att modehuset har kraven som krävs för högre sömnadskonst alltså Haute Couture. Modehuset Lanvin är även det tredje äldsta franska modehuset som fortfarande är i drift idag.

Väskan är en minaudiére shoulder bag i svart hårdplast med silkesflätat band och tofs. Låset är med det ikoniska Paul Iribe-emblemet med Jeanne Lanvin och hennes dotter. Samt står det "LANVIN PARIS" inuti väskan, under texten är det ett sidofack. Längd 20 cm, höjd 12,5 cm. Den är troligen från 1960- eller 1980-talet.

Isabelle Käck Wedelin
Janne Lanvin

Trendiga hälsningar Modevetaren

Gillar

Kommentarer

Shining
Shining,
Blev nyfiken på det här med modevetenskap som ämne. Hur många år ska du läsa och vad kan du välja att jobbamed efetr utbildningen? Vad vill du bli? Vad är dina drömmar och mål? Är det stylist eller vad finns det fär valmöjligheter? Ursäkta så många frågor men jag blev nyfiken bara. Ha en trevlig (skol)dag!
nouw.com/shining
modevetaren
modevetaren,
Vad roligt att frågar! ☺️ Det är tre år jag pluggar. Min dröm är att jobba med modejournalistik eller marknadsföring kopplat till mode. Skulle vara roligt att vara inköpare också eller någon som stylar i butiker. Älskar att vara kreativ! Läs gärna mitt senaste inlägg där jag skriver om vad modevetenskap är. Kram!
nouw.com/modevetaren