STYLEBY

I semestertider är det härligt att slappna av med en tidning. STYLEBY är en av mina favoriter. Skådespelaren Hedda Stiernstedt är på omslaget och har några uppslag i tidningen. Det är raka siluetter på dräkten hon bär som är Chanels ikoniska dräkt som bars första gången år 1913, men brukar skrivas som att den utkom på marknaden år 1925. Kostymen är inspirerad från det första tailor-made modet som kom slutet på 1800-talet. Den stilen passar mycket bra in i 40-tals modet. Chaneldräkten lever kvar fortfarande idag ofta i tweedtyg och har blivit en stark symbolisk dräkt som antagligen kommer att leva kvar mycket länge.


Babba C Rivera stiltips nappade jag på. Det riktar sig till långa personer, att ha ett par stövlar med högre skaft att bära under byxor som annars under kallare säsonger är för korta. Kavajbyxor är ett stilsäkert koncept för den som vill vara traditionell och de byxorna är oftast lite kortare. Då är detta stiltips absolut värt att prova.


Sedan har vi Ida Sjöstedt, hon säger att hon försöker höja statusen på det traditionella feminina kläderna. Många av hennes kollektioner är kvinnliga med exempelvis blommiga mönster eller volanger. Det tycker jag är en upplyftare både för vardag och fest. Däremot att ha ett eller flera signaturplagg som är bekväma kan vara skönt att också bära i vardagen, för att slippa morgonstressen. Det bekväma modet har även allt mer växt fram till att bli en riktig trendsättare. Men vem säger att bekvämt mode inte behöver vara snyggt?


Trendiga hälsningar Modevetaren

Gillar

Kommentarer