Vad är skillnaden på poncho och cape?

Innehåller affiliate-länkar

De flesta modeskribenter verkar vara väldigt överens om en trend i höst, den storslagna capen eller ponchon. Ett nyckelplagg som alltid håller stilen. Det är ofta svårt att veta skillnaden mellan poncho och cape. Ponchon är huvudsakligen en kvadratisk filt med en öppen slits på mitten att trähuvudet igenom. Den får en hög och en låg nederkant eftersom formen är kvadratisk eller rektangulär. Det är oftast inte någon öppning framtill. Ponchon är ärmlös och täcker axelområdet ner över armarna. Den blev ett modeplagg i den europeiska garderoben på 1960-talet.

Capen däremot brukar kunna öppnas framtill och kan vara både med och utan krage. Denna blir mer som en jacka eller mantel. Vid ärmarna på en cape brukar det vara slitsar, så även denna är ärmlös. Capen kom att bli populär runt 1850-talet, men sedan skapades capejackan av Balenciaga på 1950-talet. Han experimenterade med abstrakta och mjuka former. Hans djupa förståelse för tyger gjorde att han kunde skapa plagg i stora volymer men ändå lyckas ha få skärningar i plaggen.

” BLANKETS, Wear as a shawl. Throw over your desk chair. Keep snug under air con. It’s worth the investment.”

Så lyder texten i Vogues augusti nummer 2020. Varför inte slänga över sig sin favoritfilt hemma för att göra en egen variant? Länkar även några riktigt heta ponchos från Rodebjer nedan.

Rodebjer, Punaluu, poncho
Rodebjer, poncho Varca

Trendiga hälsningar Modevetaren

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Hade faktiskt ingen aning om detta, men vad roligt att lära sig skillnaden! Båda är ju SÅ fina också <3
nouw.com/emmaengstrom
modevetaren
modevetaren,
Ja vad roligt att du tycker det!
nouw.com/modevetaren
Ludvig
,
Önskar dig ett underbart avslut på denna sommar <3<3<3

Campadre:
https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817

Best secret:
https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Refunder:
www.refunder.se/b/Spara50
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
men åh de visste jag inte vad kul 😃
nouw.com/soffiaz_85
modevetaren
modevetaren,
Vad roligt att du tycker det 🤗
nouw.com/modevetaren